• 0885 891 977
  • info-1806210@edu.mon.bg
  • гр. Русе ул. Цар Самуил №3

Достойно представяне и победа

Достойно представяне и победа в ученическия конкурс ,,Европа за България и България за Европа”

     Гюляй Бахриева, ученичка от Средно общообразователно духовно училище – гр. Русе взе участие в ежегодния ученически конкурс в град Русе, организиран от евродепутатката Мария Габриел. Рекорден брой участници -214 ученици от различни училища на територията на Русенска област, представиха свои рисунки, есета и мултимедийни презентации на тема ,,Какво е България за Европа и Европа за България”.

     На 25 януари 2014 г. в Русенската библиотека ,,Любен Каравелов” се състоя награждаването на отличените ученици. В началото на церемонията Мария Габриел отбеляза, че с всяка изминала година участниците стават все по-активни, по-отговорни и със самочувствие на достойни европейски граждани. Голямата награда в отделните категории на конкурса е посещение на Европейския парламент в Брюксел.

     Деветокласничката Гюляй Бахриева е една от трите победителки, отличени и наградени за есе на европейска тематика.В достойна конкуренция с участници от елитни русенски училища, възпитаничката на Средно общообразователно духовно училище – Русе, спечели пътуване и гостуване на Европарламента в Брюксел от 10 до 12 февруари 2014 г.

      Всички ние, преподаватели и ученици от СОДУ – Русе, поздравяваме Гюляй и се гордеем с нейния успех.Тази награда е доказателство, че възпитаниците на Духовното училище в Русе по нищо не отстъпват на своите връстници от другите училища в страната.

      За Гюляй пътуването до Брюксел и посещението на Европейския парламент, освен незабравимо преживяване и сбъдване на една мечте, е и стъпка към бъдещи успехи и победи в живота.