• 0885 891 977
  • info-1806210@edu.mon.bg
  • гр. Русе ул. Цар Самуил №3

Русенската УМБАЛ „Канев“ получи дарение от Духовно училище – Русе

Канев

Ръководството на Духовно училище- Русе направи поредното си официално дарение към една от болниците в града. Дарението включваше 40 от произведените в базата на учебното заведение защитни шлемове. Те бяха връчени лично на изпълнителния директор на МБАЛ „Канев“ Иван Иванов на 14 април (вторник) тази година от представителите на ръководството на училището – директора Тунджай Шериф, заместник-директора Адем Калъч и преподавателя Алпер Ахмедов.

„Признателност и респект към Духовно училище – Русе, които дариха за медицинските екипи на университетска болница „Канев“ предпазни шлемове!… Екипът и ръководството на Голямата болница изразяват своята благодарност към дарителите за тяхната съпричастност към медиците в борбата с COVID-19! Бъдете здрави!“ – написаха от ръководството на болницата в социалните мрежи часове след полученото дарение.

Директорът, г-н Тунджай Шериф,сподели, че една част от дарените вчера шлемове са с усъвършенстван дизайн, с подвижност на шлема. Всички шлемове, които ще бъдат изработвани ще са с тази нова опция, въпреки че производството им е малко по-трудоемко. Ръководството на ДУ-Русе предвижда да дари следващата партида от готови предпазни шлемове на медиците от четвъртата голяма болница в града – тази за лечение на белодробни болести.