• 0885 891 977
  • info-1806210@edu.mon.bg
  • гр. Русе ул. Цар Самуил №3

„Ние сме Европа! Ние сме светът!“ – Фестивал на чуждестранните студенти в Русенския университет

вту

Всяка година чуждестранните студенти в Русенския университет, обединени от идеята да бъдат „заедно в различията“, застават на една сцена, пеят и танцуват заедно, презентират родните си страни, като доказват, че младостта, любовта, песните и танците са отвъд всякакви граници и различия.
Тази година празничният концерт се проведе на 08 май, в Канев Център,посветен на Деня на победата и Деня на Европа – 9 май.
Фестивалът е цветен празник на пролетта, младостта, приятелството, толерантността и единството, с които светът става по-слънчев и по-красив. От сцената на Канев Център студентите, дошли от различни страни на Европа, Азия и Южна Америка, заявяват: „Ние сме Европа! Ние сме светът!“
В ежегодния традиционен празник взеха участие чуждестранните студенти, от Австрия, Виетнам, Гърция, Колумбия, Индия, Молдова, Пакистан, Турция, Украйна, българските им колеги и студентите, които се обучават по Програма Еразъм + от Румъния, Грузия, Виетнам, Китай и Франция.
Гости на празничния концерт бяха ректорското ръководство на Русенския университет, декани, преподаватели, служители, представители на неправителствени организации, граждани на град Русе. Специални гости бяха и учениците от ДУ-Русе.