• 0885 891 977
  • info-1806210@edu.mon.bg
  • гр. Русе ул. Цар Самуил №3

ИЗПРАЩАНЕ НА АБИТУРИЕНТИТЕ ОТ ВИПУСК 2016 г.

 

ИЗПРАЩАНЕ НА АБИТУРИЕНТИТЕ ОТ ВИПУСК 2016г.

sodu

                 С радост и сълзи днес дванадесетокласниците на СОДУ-Русе се сбогуваха със своето училище.Церемонията започна с химна на България. По традиция директорът на СОДУ, г-н Сюлейман Исмаил, приветства абитуриентите:
„Настъпи моментът на раздялата. А раздялата е тъжна. Но тя от друга страна полага началото на нещо ново и хубаво. Надяваме се, че сме успели да предадем нужните знания и умения, защото животът ви очаква. На добър час!”, бе част от словото на директора.

b16

 

Гости на тържеството бяха: г-н Ведат Ахмед-председател на ВМС към Главно мюфтийство, г-н Акиф-зам. ректор на ВИИ-гр.София,Районият мюфтия на гр.Русе-г-н  Юджел Хайреттин, Районият мюфтия на гр.Силистра- г-н Мюдесир Мехмед  , възпитаници на СОДУ , приятели и родители.

Г-н Музаффер Гедикоглу, представител на „Дианет вакъф” – Република Турция  увери бъдещите студенти в подкрепата на ,, Дианет Вакъф” в тяхното следване и реализиране като млади специалисти.

b4

Абитуриентите получиха подаръци от Ръководството на училището, от Главно мюфтийство – гр.София и от Районно мюфтийство – гр.Русе и гр.Силистра.Отличници на випуска са Нуран Сюлейман, Зайде Керим и Сечил Синан.

нур

Четири години са малко, но и много – достатъчно, за да съхранят усмивките си и най-доброто от тях. Пет години са достатъчни на абитуриента, за да си даде сметка, че това са едни от най-хубавите и безценни мигове от живота му и че приятелите от гимназията са приятели за цял живот. Зрелостниците през смях и сълзи се поздравяваха със завършването си.ббб

С много хумор, скечове, сценки и стихове учениците създадоха  празнична атмосфера. Водещи на тържествoто  бяха Дерия и Гюляй  от 11 клас . Сонер Шефкъ от 10 клас отправи личен поздрав към всеки абитуриент .

b17b12b9b13b10b14b11b7

Последни напътствия към зрелостниците отправи г-жа Росица Дюлгерова . Пожела им да бъдат отговорни и достойни хора, с топли сърца, толерантни и трудолюбиви!

b6

Нуран Сюлейман благодари на г-жа Дюлгерова от името на съучениците си!


b8

След емоциите около наградите, в небето над училището полетяха балони, олицетворяващи мечтите на зрелостниците, устремени в полет към нови светове!