• 0885 891 977
  • info-1806210@edu.mon.bg
  • гр. Русе ул. Цар Самуил №3

ЛЯТНО УЧИЛИЩЕ 2022


о3

В Лятното училище, което продължи от 17 до 24 юли 2022 г., участваха 68 деца от Северна България на възраст между 12-15 години.
Едноседмичната им програма включва както лекции за личностно развитие и лекции на религиозна тематика, така и посещения на културно-исторчески забележителности и джамии в страната и екскурзия до Одрин- Турция, спортни и развлекателни модули..
Участниците посетиха Районно Мюфтийство Русе, като бяха топло посрещнати от Районния мюфтия Юджел Хайреттин, който ги запозна с дейностите на институцията и представи своя екип. Разгледаха и напълно реновираната сграда на ДУ-Русе.

d


d2

Районният мюфтия съдейства за организирането на еднодневно посещение на местностите Орлова чука и Пещерата на прилепите.
орлорл1
Историческият музей и Екомузеят бяха част от местата, включени в програмата на учениците. Те имаха възможност да се разходят край кея на брега на р. Дунав, както и да разгледат историческите сгради в центъра на Русе.
мюорл3Лятно училище 2022 приключи с екскурзия до Одрин, където децата имаха възможност да се запознаят с историята и културата на града и да разгледат неговите забележителности, сред които и джамии под егидата на ЮНЕСКО. Учениците посетиха Селимийе джамия, Старата джамия, джамията „Дар’ул хадис“, Музея на здравето, срещнаха се с областния мюфтия на Одрин Аладин Бозкурт.о2о